top of page
Welding specialist

INDUSTRI- & SVETSGASER

Svenska Gas & Gasol AB är gasdepå för Air Liquide Gas AB i Stenungsund och lagerhåller ett komplett sortiment av hyrflaskor på industrigaser och livsmedelsgaser. 

AIR LIQUID - ETT VÄRLDSOMSPÄNNANDE INDUSTRIGASFÖRETAG

Air Liquide är världsledande inom gaser, teknik och tjänster för industri och sjukvård. Företaget finns representerat i 80 länder, har 50 000 medarbetare och går i spetsen när det gäller utveckling av gaser, utrustning och tillämpningar.

HYRFLASKOR

ALTOP/Exeltop – klar att svetsa på 15 sekunder

ALTOP har inbyggd innehållsmätare, så du slipper returnera halvfyllda flaskor och du har full koll på innehållsmängden under ditt arbete. Reduktionsventilen är också inbyggd, som du alltså själv inte behöver underhålla. Den smarta on – off spaken tillsammans med snabbkopplingen gör att du snabbt är igång med att svetsa. ALTOP/Exeltop flaskan finns på de mest vanliga industrigaserna.

SMARTOP – en snabb och säker lösning

SMARTOP är till dig, som önskar att använda en separat regulator.

SMARTOP har precis som ALTOP en on – off – spak och är dessutom utrustad med restgasventil samt flödesbegränsare samt visar konstant innehållet i flaskan. SMARTOP flaskan finns på de flesta industrigaser.

KÖPFLASKOR

Svenska Gas & Gasol AB är även återförsäljare för Air Liquide´s ALbee 11-liters och 5-liters köpflaskor.

Air Liquide Gas AB är den enda gasleverantören på den svenska marknaden som kan erbjuda kunderna en modern 11 L köpflaska som är utrustad med:

  • Inbyggd innehållsmätare

  • Inbyggd regulator med flödesreglage

  • Tydligt On/Off reglage

  • Smart snabbkoppling för enkel hantering


ALbee flaskan är en perfekt lösning för hobbysvetsare, hemmafixare, lantbrukare och mindre verkstäder som vill ha tillgång till gas men vill slippa hyreskostnaderna för en gasflaska som bara används ibland. Det betyder att kunden enbart betalar för påfyllningen av gasen och slipper på så sätt hyreskostnaderna, vilket gör lösningen prisvärd. ALbee finns även på 5 L.

Air Liquide tar emot 5-liters köpflaskor från alla gasbolag på den svenska marknaden om kunden vill byta upp sig till en modern ALbee köpflaska.

ALbee flaskan finns i följande gassorter:

*ArgonMix finns i 2 sorter, med 18 % C02 och 2 % C02 för rostfritt.

Namn

Weld Argon
 

Weld ArgonMix
 

Flame Oxygen
 

Flame Acetylen
 

Cool Nitrogen
 

Fly Helium

Gas

Argon
 

Argonblandning
 

Oxygen
 

Acetylen
 

Nitrogen
 

Helium

Användningsområde

TIG / MIG-svetsning
 

MAG-svetsning
 

Svetsning & Skärning
 

Svetsning & Skärning
 

HVAC-applikationer m.m.
 

Ballonggas

bottom of page