top of page
lågor.webp

Gasolflaskor

Kompositflaskor

Kompositflaskan är den populäraste gasolflaskan för hemmet, båten, stugan och till grillen. En fördel är att man kan se gasolnivån, en annan fördel är den låga vikten som är ungefär hälften av motsvarande plåtflaska.

Kompositflaskan är dock olämplig för användning vintertid, då gasol är i flytande form och kräver energi utifrån för att ge gas (komposit är ett isolerande material jämfört med stål som enkelt leder in energi från utsidan, även vid låga utomhustemperaturer). Räkna också med ngt lägre temperatur på grillen jämfört med stålflaskan även sommartid pga kompositens isolerande effekt.

Kompositflaskans förångningskapacitet: 0,3-0,8kg/h (4-10kW)

Läckage?

Många kunder påstår att deras kompositflaskor läcker då det luktar gas runt dem.

Gasol är helt luktfritt, därför tillsätts ett doftämne så att man skall kunna upptäcka läckage. Tyvärr tar sig detta doftämne enkelt igenom kompositmaterialet, därmed är det normalt att en kompositflaska luktar lite "gas", det är dock mycket sällan så att den läcker ut bränsle.

Revidering

Flaskor som passerat test-datum får inte fyllas. Vi kan byta ut er utgångna flaska till en godkänd mot en avgift, gäller komposit och aluminiumflaskor och i mån av tillgång av begagnade flaskor på vårt lager. 

Stålflaskor

Bra året-runtflaskor som passar till det mesta. 

Aluminiumflaskor

Aluminiumflaskorna är nästan lika lätta som motsvarande kompositflaska i vikt.

Då flaskan är tillverkad i aluminium så levererar den lika bra på sommaren som på vintern.

Aluminiumflaska förångningskapacitet: minst ca 1kg/h (12,8kW)

Ännu en stor fördel med denna flaska är att man sparar vikt i till exempel husvagnen eller husbilen, dock är den något högre än kompositflaskan och kan därmed vara svårmonterad/för hög för vissa husbilsmodeller.

Revidering

Flaskor som passerat test-datum får inte fyllas. Vi kan byta ut er utgångna flaska till en nyreviderad  mot en avgift, gäller komposit och aluminiumflaskor och i mån av tillgång av reviderade flaskor på vårt lager. 

Campingflaskor

Engångsflaskor

bottom of page