top of page
svets.jpg

SVETSGAS

Svenska Gas & Gasol AB är gasdepå för Air Liquide Gas AB i Stenungsund och lagerhåller ett komplett sortiment av hyr- och köpflaskor på industrigaser och livsmedelsgaser. 

Köpflaskorna ALbee ™ är Air Liquides linje av bärbara, lätta, hyresfria gasflaskor, lätta att använda med inbyggd regulator och innehållsmätare.

AlBee acetylen
Acetylen

ALbee Flame Acetylen

Acetylen används som bränngas tillsammans med oxygen vid t.ex. gassvetsning, skärning och lödning. Med ALbee Flame Acetylen kommer du snabbt och enkelt igång med ditt svets- och skärarbete tack vare inbyggd regulator. Samtliga priser är inklusive moms.

Acetylen 10 liter

Flaska exkl. gas: 6613:-

Fyllning: 1671:-

Acetylen 5 liter

Flaska exkl. gas: 4469:-

Fyllning: 1412:-

Oxygen

ALbee Flame Oxygen

Oxygen används tillsammans med bränngas vid t.ex. gassvetsning, skärning och lödning. Med ALbee Flame Oxygen kommer du snabbt och enkelt igång med ditt svets- och skärarbete tack vare inbyggd regulator. Samtliga priser är inklusive moms.

Oxygen 11 liter

Flaska exkl. gas: 5175:-

Fyllning: 830:-

Oxygen 5 liter

Flaska exkl. gas: 3450:-

Fyllning: 718:-

AlBee oxygen
AlBee argon
Argon

ALbee Weld Argon

Argon används på grund av dess inerta egenskaper som skydd mot luftens oxiderande effekt. Argon används för TIG, plasma - och MIG-svetsning av alla material. Eftersom det är en inert gas används den även som rotgasskydd.


Du kommer snabbt och enkelt igång med ditt arbete tack vara inbyggd regulator och snabbkoppling. Den tydliga innehållsmätaren gör det enkelt att planera ditt arbete så du vet när du behöver fylla på gas.

Argon 11 liter
Köpflaska exkl. gas: 5175:-

Fyllning: 1280:-

Argon 5 liter
Köpflaska exkl.gas: 3450:-
Fyllning: 976:-
Argonmix

ALbee Weld Argonmix 18%

ALbee Weld ArMix (18% CO2) är den skyddsgas som är mest mångsidig, avsedd för MAG-svetsning av olegerade och låglegerade stål med trådelektroder samt fluxfylld och metallpulverfylld rörelektrod.

 

Du kommer snabbt och enkelt igång med ditt arbete tack vara inbyggd regulator och snabbkoppling. Den tydliga innehållsmätaren gör det enkelt att planera ditt arbete så du vet när du behöver fylla på gas.

Argonmix 18% 11 liter
Köpflaska exkl. gas: 5175:-

Fyllning: 1168:-

Argonmix 18% 5 liter
Köpflaska exkl.gas: 3450:-
Fyllning: 864:-
AlBee argonmix
AlBee argonmix
Argonmix

ALbee Weld Argonmix 2%

ALbee Weld ArgonMix 2% CO2 lämpar sig till kunder med lägre gasbehov eller som har en ambulerande verksamhet där man arbetar med MAG-svetsning i rostfritt stål.

 

Med ArgonMix 2% CO2 får man flera fördelar när man svetsar rostfritt, bl. a ger 2% CO2 en god ljusbågsstabiliserande effekt, den ger en god finish på svetsfogen och den låga halten av CO2 skyddar mot förbränning av kolet i tråd och material. I övrigt har ALbee Weld Argonmix 2% CO2 samma fördelar som övriga gasflaskor i familjen.

Argonmix 2% 11 liter
Köpflaska exkl.gas: 5175:-

Fyllning: 1280:-

Koldioxid

Koldioxid R744

Ren koldioxid (99,9% CO2, < 5ppm vatten)  i 11L Albeeflaska med dubbelventil som gör det möjligt att både plocka ut gas och vätska.

R744 (CO2) är ett miljövänligt och naturligt kylmedium för kyl- och värmesektorn (HVAC),

den låga vikten jämfört med en större hyrflaska gör att den är lämplig att använda vid mindre serviceuppdrag, t.ex påfyllning av en AC-anläggning på ett tak. Detta förutsätter förstås att serviceapplikationen är anpassad för CO2.

ALbee CO2, R744 11L
Köpflaska exkl. gas: 5175:-

Fyllning: 970:-

AlBee R744
Konvertering av 5l svetsgas till AlBee
Byt din flaska hos oss!

Flaskbyte

Det går bra att byta din gamla 5 liter köpflaska mot en ALbee 5 eller 11 liter köpflaska. Din gamla flaska behöver inte vara en AL-flaska, vi byter in de flesta modellerna.

Flaskbyte
Konvertering 5 liter standard till 5 liter Albee: 995:- (+fyllning)

Konvertering 5 liter till 11 liter ALbee: 2625:- (+fyllning)

bottom of page