top of page
H2O

KOLDIOXID - EN MÅNGSIDIG GAS

Koldioxid används bland annat till att kolsyra vatten, som skyddsgas vid mag-svetsning, som släckmedel i brandsläckare, för att pH-justera vatten och till kolsyreis / torris.

Kolsyra till sodastream har vi på alla våra stationer, fyllning av koldioxid (ej livsmedelsklassad) och tillverkning av kolsyreis tillhandahåller vi i Stenungsund.

Kolsyreis
Kolsyreis (1 låda)

Kolsyreis

395:-/låda

Kolsyreis eller torris som den också kallas har ett brett användningsområde, bland annat fungerar det väldigt bra till att skapa en skrämseleffekt under halloweenfesten, eller till festligt rykande bål på t ex bröllops- eller nyårsfesten. Genom att hälla varmt vatten på isen dunstar koldioxiden och blir till rök.

Observera att kolsyreis är mycket kall, -78 °C och kan ge brännskador vid felaktig hantering. Fråga oss om hur du skall hantera isen säkert innan användning.

Isen måste förbokas (gäller ej i Stenungsund där vi tillverkar den på plats) och levereras i en frigolitlåda innehållande 3,7 liter torris (ca 2kg). Torris är en färskvara som succesivt övergår till koldioxidgas direkt efter tillverkning. Vid förvaring i frigolitlådan kommer all is vara förbrukad efter ca 2 dygn. 

Koldioxid

Koldioxid i lösvikt

75:-/kg

Vi kan återfylla din brandsläckare eller fylla din koldioxidflaska till svetsen eller akvariet.

Koldioxid i lösvikt
bottom of page